Gobius verhaal Johanna de Groot

Gobius beton en bouwmaterialen B.V.
Gobius beton en bouwmaterialen B.V.
Ga naar de inhoud

Gobius verhaal Johanna de Groot

Verhalen
Hallo allemaal,

Ik ben Johanna de Groot uit Vroomshoop en heb sinds 1990 duiven. Ik ben lid van de luchtsport te Vroomshoop en van de VNCC. De vluchten korf ik bij NIC in Borne (de Reisduif). Eerst speelde ik de programma vluchten en de laatste 4 jaar speel ik de overnachtvluchten.

Sinds 8 november 2005 hebben we twee duivenhokken van de familie Gobius! Daarvoor zijn we, samen met de combinatie Niks, in de vakantie naar de fam. Gobius geweest om alles te bespreken. Bij een lekker kopje koffie hebben we alles door genomen, want ik had natuurlijk heel wat wensen! We spraken af dat de duivenhokken op 8 november geplaatst zouden worden.Op die dag reed de vrachtwagen van Gobius om 7.00 uur voor, alles wat op de vrachtwagen lag moest achter het huis worden gebracht. Een hele klus, want denk maar niet dat de beide mannen van Gobius gewoon achterom konden met al die spullen, door de garage zou gekund hebben als die leeg was geweest, maar die stond vol met hondenrennen en een kweekren. Dus alles moest eerst door de keuken en toen nog weer over het platte dak van de keuken! Alle dakpannen hebben mijn oom ( Niele Mulder) en ik achter het huis gebracht! Ondertussen begonnen de mannen de fundering te plaatsen en daarop werden de duivenhokken in elkaar gezet. Er kwam 1 duivenhok van 6.50 m., deze kreeg een puntkap, dit duivenhok is verdeeld in 3 afdelingen, 1 x duivinnen en 2 x 12 bakken voor de doffers. Dit duivenhok heeft openslaande ramen. In het duivenhok van 6.30 m. zitten 1 x duivinnen en 1 x 12 bakken voor de doffers en de rest is voor de jongen. Het hok voor de oude duiven is tot bovenaan toe dicht, dit op advies van B. van Dijk want het klimaat van de oude duiven en de jongen is anders. Het plaatsen van de duivenhokken verliep voorspoedig, ik dacht bij mezelf ze zullen vast wel iets vergeten. Maar nee hoor, `s avonds om 18.00 uur stonden er twee mooie duivenhokken met spoednicken ervoor.

Het laatste uur, toen was het al donker geworden, hebben de mannen van Gobius gewerkt bij licht van een zaklamp en een looplamp. Ik neem m`n petje voor ze af het was een bijzonder plezierige dag! Eerst had ik bruine hokken met donkere pannen en nu heb ik 2 mooie groene duivenhokken met helder rode dakpannen en mooie spoednicken ervoor. Deze duivenhokken staan nu ook anders opgesteld als de oude. Toen was het eindelijk zover dat de duiven er in konden, eerst hebben ze nachten buiten gezeten, maar hoe verder we het jaar in gingen hoe beter het met de duiven ging. De duiven kregen weer plezier in en op de hokken en de resultaten bleven niet uit. Met Bergerac was daar de beloning met een 11e plaats van de 3785 duiven in het VNCC en een 89e plaats nationaal van de 17507 duiven. De duivenhokken van Gobius zijn mooi en degelijk, ik heb niks gevonden wat me niet aanstaat! De prijs/kwaliteit verhouding is ook goed, ik kan het weten, want ik ben vooraf overal wezen kijken.

Ik ben heel tevreden fam. Gobius, nogmaals hartelijk bedankt!!
Gobius BV | Ruitersveldweg 18 | 8091 HV Wezep | Tel: (038) 376 18 06 | E-mail: info@gobius.nl | Gobius Copyright © 2017
Terug naar de inhoud