Gobius verhaal Aart Bakker

Gobius beton en bouwmaterialen B.V.
Gobius beton en bouwmaterialen B.V.
Ga naar de inhoud

Gobius verhaal Aart Bakker

Verhalen
Vorig najaar heb ik besloten na 15 jaar zonder duiven weer te beginnen. Ik was ooit als jeugdlid begonnen en zoals vaker gebeurd, naarmate je ouder wordt krijg je andere prioriteiten en de duiven moesten er toen aan geloven. Maar zoals voor iedereen die ooit is gestopt geldt, het blijft kriebelen. In de zomer van 2004 heb ik bij een “oude” duivenkennis gewacht op de duiven van St. Vincent. Ik heb de eerste duif bij hem zien vallen, wat toen ook de eerste was van ons nationaal inkorfcentrum en de 14e duif van sector 4. Het begon nu weer extra te kriebelen. Ik had in die tijd net een volière gebouwd en wat siervogels aangeschaft, ook heel leuk, maar het zijn geen duiven.

Na een tijdje rondgelopen te hebben met de gedachte om dan toch maar weer te beginnen heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben weer naar die “oude” kennis gegaan en kenbaar gemaakt dat ik wel weer wil beginnen met de gedachte “zegt het voort”. Misschien dat er dan iemand een hok voor mij wist of andere benodigdheden, ·ik moest immers weer vanaf nul beginnen. Hij wist meteen die avond al een hok voor mij. Meteen heb ik gebeld en de volgende avond was ik al eigenaar van wat later bleek een 5 jaar oud door Gobius geplaatst hok. Het hok is 4 x 2 meter. 3 meter hok met 15 broedkooien en een halletje. Later bleek dat Gobius meer hokken heeft geplaatst bij liefhebbers in deze vereniging en deze waren enthousiast over hun hokken
Na de koop ben ik de tuin in gegaan om eens goed te kijken hoe ik het hok zou gaan plaatsen, toen kwam ik eigenlijk tot ontdekking dat de tuin en de ligging ervan niet echt ideaal was. Ook de buren stroomden niet echt over van enthousiasme. Omdat ik toch al een hele tijd met de gedachte speelde om eens een andere woning te kopen kwam dat ook in een stroomversnelling. Het toeval wilde dat enkele straten verderop een woning te koop kwam die qua ligging en tuin veel beter was. De koop was snel gedaan. Mijn huis heb ik gelukkig ook snel kunnen verkopen dus per 1 februari 2005 kon ik mijn nieuwe huis betrekken. Ook geen verkeerde tijd om met duiven te beginnen. Intussen had ik bij Gobius ook nog een nieuw hok aangeschaft. Ook een hok van 4 x 2 meter verdeeld in 2 afdelingen, geschilderd en v.z.v. loketkasten dus helemaal af. Het “tweedehands” hok had ik intussen wel opgehaald maar door tijdgebrek nog niet op kunnen zetten. Meteen 1 februari kwam Gobius het nieuwe hok plaatsen, dat ging gelukkig erg vlot en ze hebben toen meteen het andere hok ook voor mij geplaatst, daarvoor nog heel erg bedankt !!
Intussen is het 21 april en zoals je kunt zien mijn eerste jonge duiven zijn al buiten. Ik ben heel blij met de hokken, de duiven en mijn nieuwe woning. Al met al (nog) geen succesverhaal als in denderende uitslagen maar het fundament daarvoor is aanwezig. Wie weet stuur ik ooit nog een email, maar dan met mooie uitslagen.


Met vriendelijke groet,
Aart Bakker

Gobius BV | Ruitersveldweg 18 | 8091 HV Wezep | Tel: (038) 376 18 06 | E-mail: info@gobius.nl | Gobius Copyright © 2017
Terug naar de inhoud